The Newspaper of Bulgarian Society
Hattrick News®
 
Picture
Както е добре известно петък вечер България загуби от Казахстан с 1:0 в първи мач от новия цикъл квалификации за Световно първенство U20. Днес се срещнахме с новия национален селекционер мансити-2 и разговаряхме с него за загубата, за групата и за перспективите пред клуба само след един изигран двубой. Той отговори на нашите не до там леки въпроси и обеща другата седмица да се чуем пак.

Здравей, Тренер, искаше ми се да започна с честита дебютна победа, но нещата се стекоха другояче. Какво не се получи тази вечер ?
Ами тренировката не протече според очакванията, напротив протече ужасно. Обърках смените, бяха нагласени неправилно, както и Казахстан извадиха неочаквани за мен защити и избор на схема. Като цяло не лош избор на схема, но можеше и повече от нас и в частност от мен самия.

Никога не е приятно да започнеш кариерата си със загуба. Интересното при теб е, че приемаш грешките си. Но дали това е достатъчно ? Това че търсиш вината в себе си и дори, че я откриваш, ще ти помогне ли да се пребориш с грешките си за следващия мач ?
Интересен въпрос.......сега съм под напрежение, мач който трябва да се спечели на всяка цена, затова и може да допусна грешка, трябва да се изчистя от изминалия мач и напрежението около него, за да успея да разгледам идния мач с по-трезв поглед. Това да си приемаш грешките не е достатъчно, ако ги допускаш, трябва да се учим от тях, надявам се моята поука да е взета и урока да е научен.

Казваш, че следващия мач е задължителна победа, това може ли да те накара да избереш нещо екстремно или ще се опиташ да водиш балансирана битка без крайности ?
По-скоро нещо балансирано, ще се опитам да не играя мача под напрежение на всяка цена, нещо екстремно може съвсем да ни обърка.А и ?Колумбия влизат с ниво повече увереност в мача.

Тази загуба в първия кръг прави ли излизането ни от тази квалификационна група по-трудно или още по-смело твърдение - изважда ли ни от борбата за Световно ?
Да-става по-трудно 3 загубени точки срещу директен съперник за световно и Не-с един мач квалификациите не свършват.

Радвам се, че в края на нашия разговор има оптимизъм в теб. Хубаво е, че не се предаваш. Виждам, че след като дойде първата загуба дойде и отново интереса към младежкия отбор. Може би все пак успя да върнеш нещо, което покрай bgluvjoy и chukcha бе замряло ? Има ли значение отношението на обществото към твоята работа за теб самия ?
Да, поне интереса у форума се върна, дано следващия мач да е пак толкова силен, но след наша победа:) И няма да се предам докато на теория има шанс за класиране!

Благодаря за интервюто и късмет ! Ще се чуем пак другата седмица
Задължително, обещал съм и дано е по радостен повод.


HattrickNews



Leave a Reply.


Hattrick News® Hattrick News® 2011