The Newspaper of Bulgarian Society
Hattrick News®
 
Picture
В петък стартираха квалификациите за Световната купа. България започна кампанията с трудно гостуване на Бангладеш, което трикольорите спечелиха драматично, но безценно с 0:1. Веднага след мача Колев беше близо до щастливия треньор и успя да отмъкне първите му думи след мача :

Страхотна първа победа, тренер!
Трябва да се отчете факта, че сте отгатнали как ще ви излезе съперника. Как протекоха тези 90минути през вашите очи?

Всъщност не, не успях да отгатна как ще излезе - очаквах го да наблегне повече на средата на терена, а не да се затваря отзад както направи. Но това ни беше добре дошло, тъй като владеенето в средата ни позволи да упражним натиск, който и доведе до положението, при което Кръстев отбеляза първия си гол за национала. Имаше и лоши моменти - като контузията на Димитров и червеният картон на Апостолов, които позволиха на противника да изравни борбата в средата на терена, но за щастие нашите стълбове в защита се справиха с всяка тяхна атака.
Когато дойде червения картон - имаше ли миг на отчаяние, че губиш контрола? Или до последно вярваше в победата?
Не бих го нарекъл отчаяние - по-скоро притеснение. Ако отсреща бяха излезли с по-опасна атакуваща схема, щях да се притесня повече, но в случая просто се разтревожих както е почнало да не ги подкрепи късметът и в атака. Въпреки това се надявах момчетата да издържат на напрежението, което и се получи и това ме радва много.
Много дейно човек от екип на загубил изборите кандидат те контрираше през целия мач за липсата на застраховка срещу изгонен халф, въпреки че имаше контузия, която щеше да я обезсмисли - смяташ ли този си ход за грешка сега, когато мача приключи?
Критики трябва да има - колегата е прав донякъде. Но не, и сега не го смятам за грешка, смятам го за премерен риск. На някой може да му се стори необмислено поемането на такъв риск, но на мен ми се стори в реда на нещата. Важното е, че за сега излязохме с три точки от ситуацията, а в други мачове е доста вероятно да не поема такъв риск.
Предстои мач с Англия - днес те играха Нормал, от позицията на какво излизаме в този мач? Все пак ще сме домакини?
Това ще е много важен мач - там трябва да вземем задължителна победа. Англичаните днес ни направиха услуга с техния нормал, което ще ни даде предимство в духа, а заедно с домакинското предимство това ни прави играта по-лесна. Въпреки това не трябва да подценяваме Англия - аз най-добре от всички помня как в миналия ми мандат почнахме със загуба точно в домакински мач срещу тях, където те ни надхитриха с контри. Така че трябва да обмислим добре как да си изиграем картите и да се надяваме късметът да е с нас.
Какво би казал на хората, за да повишиш интереса им за предстоящия мач?
Имаме нужда от фенове - подкрепата на отбора е много важна, особено в такива важни мачове като домакинството срещу прекия ни конкурент Англия. Чакаме ви по трибуните и във форума!
Успех, коуч!



Leave a Reply.


Hattrick News® Hattrick News® 2011