The Newspaper of Bulgarian Society
Hattrick News®
 
Picture
Новият треньор на българският национален хеттрик отбор се казва Ники, по-известен като anarch. След като записа повторен неофициален дебют, той бе така добър да отдели време и на отдавна забравената и нефункционираща пълноценно медия на Хеттрик Нюз. Той говори за идеята на приятелските мачове за национални отбори, за системата за провеждане на избори, за екипа си и своето удоволствие да види плода на своя труд в собствените си ръце, като не пропусна да отбележи, че този успех се дължи на скаутите и трениращите национали.

А ето я и същината на интервюто :
Честита победа ! Имаш ли десетина минутки за едно кратко интервю?
Тенкс, да, разбира се.
Снощи изигра първи мач и направи втория си неофициален дебют. За нещастие загубихме от Албания, но пък обиграхме схеми. Имаше ли и други идеи в този мач?
Да, освен обиграването на схеми, целта беше също да поиграят някои от изгряващите надежди, които нямаха по три мача за национала.
Това е страхотна новина. Но нека се върнем около седмица по-рано, когато бяха изборите. Какво е мнението ти за броя гласували? Как оценяваш активността? И не на последно място - смяташ ли, че пловдивчани ти помогнаха да спечелиш изборите?
Гласувалите не бяха много, но пък бяха повече отколкото гласувалите на миналите избори за младежите. Според мен това се дължи най-вече на две неща - първо намаления през последните сезони интерес към националния отбор и към играта като цяло и второ новата система за избиране на треньор, която не е толкова интуитивна, колкото предишната. Определено бих препоръчал на създателите на Хеттрик да изнесат бутона "Гласувай" някъде на по-видимо и леснодостъпно място.
Относно пловдивчани (говоря за тези, с които се знаем) - не смятам, че са наклонили везните в моя полза - факт е, че някои от тях ми пожелаха успех, но писаха, че няма да гласуват, така че не съм усетил да има някаква организирана подкрепа на пловдивската агитка зад моята кандидатура.

Умело избегна намека ми. Поздравления. Може би е тук мястото да уточня, че имах в предвид онези, призоваващи да не се гласува за Жоро (Чукча)? Как оценяваш кандидата БЕКС и неговия асистент? Днес неговият отбор беше пребит в лигата?
Е, всеки си има мнение - това, че има някакви търкания между Чукчата и някои хора от Пловдив, си е тяхна работа - аз предпочитам да не се бъркам. Но нека кажа, че и не смятам, че тези призиви в темата на Жоро са повлияли особено на резултатите. Според мен такива призиви дори често са контрапродуктивни и ме съмнява да са накарали някой колебаещ се да гласува за мен вместо за Жоро.
БЕКС беше надъхан кандидат - хареса ми нагласата му - според мен има желание, но има и да учи що се отнася до национален отбор. Но честно казано в началото преди да видим отбора на своя екран всички сме така. Неговият асистент не ми направи толкова добро впечатление в темата колкото самият кандидат - присъствието му беше малко натрапчиво - аз лично бих искал да видя повече мнения на кандидата в темата, а не на асистента му.

Тук мисля, че трябва да се съглася с теб. Не случайно ти зададох така въпроса. Ти днес направи 1:1 с Нико, дали този мач не намирисва на уговорен хикс с човек от екипа ти? В крайна сметка, всъщност, тайна ли ще остане кой е екипа ти и на кого от него каква е ролята му?
О, мачът днес беше хм...безинтересен. Както адаша се изрази по-рано - Рандомът беше решил въпросният мач да е Х и никой от нас не можа да направи нещо по въпроса. :)
Но всъщност Нико не е в екипа ми. И тъй като ме запита, а аз обичам да поддържам политика на отворени врати - обсъждам мачовете с няколко души в скайпа - Краси (Izlastitel), Юли (Frantic_StAnger), Жоро (shogo_bg) и Цеци (Mod-Tzvetomir), като скаутването на противниците го правят главно Краси и Юли, за което съм им много благодарен, понеже си е бая занимавка.
Но естествено ще разчитам и на всяко предложение на други интересуващи се от отбора, пратено ми било то във форума, по ХТ-мейл или Скайп.

А сега когато си още по-близо до отбора, как виждаш онези деца, на които ти реши навремето да дадеш шанса да станат национали някой ден?
Ако говориш за играчите, които насочихме да тренират по мултискил системата преди време, то определено могат да се видят плодовете на целия труд вече. Никога преди не сме имали толкова добър избор при нападателите и халфовете. При крилата и защитниците все още не са напълно узрели всички играчи, но и там хич не сме лошо подковани. Има, естествено, винаги какво повече да се желае - например при дефанзивните нападатели не сме на топ ниво, въпреки че имаме играчи, които добре ще се впишат в отбора, също така и при защитниците трябва да се прави компромис между специалитет и вторични понякога, но нека не бъдем максималисти.
Едно обаче трябва да отбележа - не съм решил аз да се тренират и стават национали тези играчи - това беше плод на дългогодишни усилия на много хора - и от скаутския екип, и най-вече от трениращите играчи - на последните трябва наистина да им се свали шапка за това с каква упоритост са направили такива звезди.


Edited by BloodRose





Leave a Reply.


Hattrick News® Hattrick News® 2011